Fotogaleri e vitit 2009

Arkivi i vitit 2009
Hulumtimet

Emrat e të masakruarve

Statistika e Nr. të Popullsis bër nga A.LL

Hulumtimet
Projekt Ladorisht 2010
"Masakër ende e pazbuluar"

Pjesë integrale e Projektit 2009 është edhe ajo e hulumtimeve rreth masakrës së 44-shit.
E cila është pjesë e historis të Ladorishtit që mbeti enigmë gjatë 65-viteve të kaluara.
Grupi punues i Projektit Ladorisht 2009 mori guximin një; për ta ngritur iniciativën për meremteminin-sanimin e varrezave dhe 2; ndriçimin e masakrës.
Projekt i cili kalon në Projekt "Ladorisht 2010" . Pra Grupi punues thekson dhe përqëndrohet vetëm në Vrasësin (ekzekutorin) dhe që nga momenti i ekzekutimit.

Me kënaqësi informojmë që ne kemi krijuar kontakte me institucione nacionale dhe internacionale përkatëse që posedojnë informacione rreth masakrës në Ladorisht. Përpjekjet tona deri tani janë mirëpritur shum, nikohësishtë ekspertë të huaj na kan siguruar se edhe ata do të bëjn përpjekje maksimale për ta ndriçuar këtë., sepse është një tmerr i madh ça paska ndodhur në vendin tuaj deklarojnë ekspertët përkatës. Ndër to ka Historian, Magjistër, Politikan deri edhe nivele Ministrore të brendshëm dhe të jashtëm. Krenaria më e madhe është qa ata tani jan të bindur se Ladorishti të emërohet Ladorisht dhe jo radolista.

Në vitin 2010 do të realizojmë një sër takimesh, me persona të sipërpërmendura, informacione më të hollësishme do të vijojnë...
Jan shum gjëra që kanë pikëpyetje, por një dihet që ne Grupi Hulumtues edhe nëse nuk mundë të jet gjallë aktori, atë do ta nxjerrim para drejtësisë edhe pse po kalojnë 66 vite, dhe me këtë duam ti themi të tjerëve duart larg nga Ladorishti sepse ne nuk e lëm pa e ditur të vërtetën!

Me respekt
Grupi Hulumtues
Idriz Murtishi
Jeton Lleshi
Rini Dauti
Shkëndi Lena


Miku i posaçëm që nga 25. Shkurt 2010 i Ladorishtit, Shef i Kryqit të kuq nga Freiburgu i cili njeh me pëllëmbë Shqipërinë. Mikpritja e tij ishte shum në nivel të lartë dhe dinjitoze ishte gjithashtu një adhurues i Shqiptarëve Emri i tijë është Zimmerman Gaick-Freiburg.


Grupi Hulumtues në Konzulin Gjerman më 19.Skurt 2010:

Për herë të parë pas 66- vite u diskutua zyrtarisht për Masakrën e 44-shit.Mikpritja nga konzuli gjerman u bë shum në nivel të lartë, poashtu hulumtimeve ju dha edhe nga Labit Murtishi një mbështetje e lartë morale Ladorishtare.


Angazhimin tonë në lidhje me zbardhjen e masakrës të 44-shit, gjithashtu e mbështet lartë akademia e shtetit Shqiptarë