Qëllimi i Projektit
Fotogaleri e vitit 2009

Arkivi i vitit 2009
Emrat e të masakruarve të 44-shit


Statistika e Nr. të Popullsis bër nga A.LL Masakra e 28. Tetor 1944
Strategjia dhe rruga neutrale

Historia e Ladorishtit

Ladorisht
Komuna: Strugë
Banor: 4500 e dhënë jozyrtare
Lartësia: 820 metra mbi detare
Latitude: 41 Grad 9`51" veri
Longitude: 20 Grad 37` 23" lindje

Duke bër kontakte të shumta me Expertë të Historis Shqiptar dhe të huaj në lidhje me intensitetin tonë të lartë për hulumtimet rreth masakrës së 1944-shit, ne shpesh herë ndeshemi, që në fshatin Ladorisht mundë të gjenden gjurmë deri në vitin 3000 p. e. sonë. Këto biseda të lën të kuptosh dhe të vërtetosh fjalën e urtë popullore: "Ladorishti ka Histori"që qëndron gjithmonë parasysh dhe e pret pendën e një mjeshtri të vërtetë, për tua lënë gjeneratave të ardhshme që ata ta dinë të kaluaran e vetë jo me interpretime dhe të përcjellura gojore por "Profesionalisht".

..një popull që nuk njeh të kaluaran e tijë, ai nuk mundë ta ndërtoj të ardhmen e vet....


disa momente që egzistojnë të shënuara në njërin apo në tjetrin institucion, brenda dhe jashtë vendit:
1. Periudha gjatë viteve 3000 e tutje para erës sonë.
2. Periudha e viteve 800 - 400 para erës sonë
.
3. Periudha gjatë kohës së Bizantit.
4. Pushtimi Osman dhe ndërrimi i fejës nga ajo paleokristiane, ose kristiane në fejën. sunite islame.
5. Masakra e realizuar gjatë pushtimit osman ose (rrënimi i Tempullit (kishës së Bazilikës) Tempull i ndërtuar në shekullin e "V" pas erës sonë.
6. Lufta e Petrinjës.
7. Masakra e vitit 1913 (e realizuar nga sërbët).
8. Masakra e vitit 1944 (e realizuar nga nazi-fashistët gjermanë). kliko këtu
9. Themelimi dhe hapja e shkollës së mesme të parë shqip në Maqedoni
Hajdar Dushi.
10. Përkrahjet e lëvizjeve studentore në Prishtinë deri të UçK-ëja.
11.Shtetërrethimi i vitit 1992 (i realizuar nga sllavo-maqedonët).
12. Kyqja dhe angazhimi në dhe për UçK-Kosovë, UçPMB dhe UçK-Maqedoni
13. Kindnapimi i Kryetarit të Bashkësis Lokale Sulltan Memeti.
14. Etj., etj., etj.,

Vendi i quajtur Ladorisht apo fshati i Ladorishtit definohet që i takon vendëbanimit antiko-ilire. Edhe pse janë bërë gjithë këto masakra , dhunime, shkatërrime Ladorishti ka mbajtur gjithmonë Ballin lartë, ka përkrahur gjithmonë Lëvizjet Kombëtare pa asnjë rezervë. Për këtë arsye ç`do Lider që sotë është në pozitë dhe ka të bëj me rrethin duhet ti kushtoj një kujdes të veçantë Ladorishtit sepse aty janë dëshmit.

Me nderime dhe respekt

Grupi Hulumtues:

Lindja e idesë
Krijimi i Grupit punues
Këshilli Familjar
Kontakti me ne
Familjarët
Nevojat për
Ladorisht
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Këthehu prap...
Për informata më tutje kontakto info@pro-ladorisht.org